Max Health Club scoort een gemiddelde beoordeling van 4,8 uit 5 op basis van 74 beoordelingen

Workshop zen en mindfulness 16 april ’19

Op dinsdag 16 april zullen Danny Snoek en Ramon Roelofs 19.00 tot 21.00 uur deze workshop komen verzorgen.

Iedereen heeft een passie in dit leven. Niemand uitgezonderd. Je passie is je missie. Zen is erop gericht alle ruis weg te nemen, zodat je missie in dit leven duidelijk wordt. Datgene waarvoor je drie uur eerder je bed uitkomt.

Als je zegt geen passie of missie te hebben in dit leven, dan is je missie om deze te vinden. Hoe? Door zoveel mogelijk dingen te doen. Alleen door te doen zul je vinden wat je zoekt. En als je iets gevonden hebt en daar niet meer content mee bent, dan moet je door. Leven is continu transformatie. Kijk maar om je heen. Dat is alles wat er is.

De methode van zen is uniek omdat deze geen dogma’s kent. Zen is pure naaktheid, heeft niets met moraal te maken. Evenmin met ethiek of religie. Het is een methodische training van de geest.

Meditatie (zazen) is, naast oa. natuurbeleving, boogschieten, mindfulness, bloemschikken, de thee-ceremonie, zingen, enquiry, werken, schilderen en koan-beoefening, één van de vele praktische vruchten die zen heeft afgeworpen, om inzicht te krijgen in de ware aard van geest.

Mindfulness is een bewustwordings proces. Het aandachtig en niet veroordelend kijken naar je eigen opgebouwde automatisch ingesleten patronen. Door deze automatismen te herkennen, te erkennen dat ze er zijn, kun je vervolgens accepteren wat jouw valkuilen zijn in het dagelijks leven. Valkuilen die er voor zorgen dat jij niet jouw mooiste leven leeft. Wanneer je bewust deze automatische acties kunt veranderen dan creëer je nieuwe patronen in je brein, die in de plaats komen van je oude ingesleten patronen.

Door bewust aandacht te geven aan hetgeen wat je doet verbindt je je met dit moment.  Geluk vind je alleen in dit moment niet in de toekomst. Veel mensen zullen gaan herkennen dat zij in dit moment bezig kunnen zijn met iets wat nog moet komen: ik moet straks nog boodschappen doen, nog even een mailtje sturen, nog sporten, nog met m’n kinderen spelen, nog mediteren, etc. Dit kan heel handig zijn, maar wanneer het een gewoonte wordt, sta je op de automatische piloot. Dat kan een gevoel van stress en onrust geven.

Tijdens onze workshop richten we ons op de beoefening van zazen en mindfulness. Ga je echter mee met een weekend of week, dan is er ruimte en aandacht voor meerdere aspecten van de training. 

Danny Snoek en Ramon Roelofs

Inschrijving gaat via jouw MyWellnes app. Inschrijving geopend vanaf 10 april. Wees er snel bij en schrijf je alvast in bij de receptie. 

Workshop zen en mindfulness 16 april ’19

Op dinsdag 16 april zullen Danny Snoek en Ramon Roelofs 19.00 tot 21.00 uur deze workshop komen verzorgen. Iederee...

Lees meer

Detox

Fittergy Vegan Switch is een 10-daagse detox diet waarbij u uw lichaam effectief ontgift. Hierdoor krijgt u meer energie e...

Lees meer
Meer nieuws
 • Become a member

  Become a member

  Kom langs en ervaar het zelf.

  Maak Afspraak
 • Zwemschool Max

  Zwemschool Max

  We bieden zwemlessen (diplomazwemmen) aan voor kinderen. Er word lesgegeven in kleine groepen. Met individuele instructie en speelse lessen door gekwalificeerde lesgevers. Interesse? 

  Meer info

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.