Visolie, voor iedereen noodzakelijk

Sporters zijn over het algemeen meer bewust van goede voeding dan niet-sporters. Dat minimaal één keer per week vette vis eten goed voor je is, weten veel mensen wel. Maar weet je ook waarom?

Vette vis levert ons gezonde vetten; o.a. haring, zalm, sardines en makreel zitten boordevol omega-3 vetzuren. Hiervan zijn EPA en DHA de paradepaardjes. EPA en DHA zijn onder andere van belang voor het reguleren van het immuunsysteem, aanmaak van hormonen, de hersenfunctie en de hart- en bloedvaten en ze hebben een ontstekingsremmende werking. Omega-3 vetzuren horen zonder twijfel op het menu van iedereen.

Als je geen vis lust of je hebt een hogere behoefte aan visolie (bijvoorbeeld bij zwangerschap of ziekte), dan is het goed om via voedingssupplementen in je behoefte te voorzien. Een goed visolie supplement is zuiver en bevat, naast EPA en DHA, vitamine E als antioxidant.

Naast visolie, kun je ook kiezen voor krillolie. Krill is een garnaalachtig schaaldiertje die leeft in de koude poolwateren van Antarctica. Krillolie is van nature zuiver, rijk aan antioxidanten en arm aan toxines. Doordat krillolie voornamelijk bestaat uit fosfolipiden wordt het beter en sneller opgenomen dan visolie. 

Ben je veganist of vegetariër, dan kun je door de keuze van je voeding te weinig complete omega-3 binnen krijgen. Alfa Linoleenzuur (ALA) is de plantaardige omega-3 en zit bijvoorbeeld in walnoten en lijnzaadolie. Een belangrijk onderdeel op je menu, alleen kan het geen vervanger zijn voor EPA en DHA. ALA kan in het lichaam omgezet worden in EPA en DHA, maar helaas is de ratio hiervan niet hoog genoeg en verloopt deze omzetting bij veel mensen ook nog eens zeer moeizaam. Uit supplementen zou je dit aan kunnen vullen met krillolie of voor de veganisten met algenolie.

Bij Max Health Club verkopen we hoogwaardige voedingssupplementen. Wil je weten welke aanvulling bij jou en jouw leefstijl past, vraag dan onze personal trainers om advies.

Column Celine Huijsmans

‘En dan rij je helemaal naar Den Haag?’ ‘Ja, 1 soms 2 keer per week’ ‘Alleen maar om daar ...

Lees meer

Visit the Club

Als je lid wordt van Max Health Club kun je zeven dagen per week komen sporten. Lid worden kan bij Max Health Club op a...

Lees meer
Meer nieuws
 • Become a member

  Become a member

  Kom langs en ervaar het zelf.

  Maak Afspraak
 • Zwemschool Max

  Zwemschool Max

  We bieden zwemlessen (diplomazwemmen) aan voor kinderen. Er word lesgegeven in kleine groepen. Met individuele instructie en speelse lessen door gekwalificeerde lesgevers. Interesse? 

  Meer info
 • Personal Training

  Personal Training

  Met Personal Training behaal je nu nog sneller je doelstellingen. Bekijk alle mogelijkheden en maak kennis met onze PT'ers!

  Lees meer
 • Marjolein & Charlie Marjolein & Charlie

  "De groepslessen bij Max zijn zeer uitdagend, zullen je zeker in shape krijgen en... geven een geweldige energieboost!”"

 • Bas Bas

  "Onze gediplomeerde fitness instructeurs gaan u helpen met het behalen van uw doel!"

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.