Max Health Club scoort een gemiddelde beoordeling van 4,8 uit 5 op basis van 74 beoordelingen

Cycling schoenen

Indoor cyling is één van de populairste sporten binnen veel health clubs. En dat is niet voor niets. Het is ideaal om vet te verbranden en je conditie te verbeteren. En indoor cycling is ook geschikt voor echt ieder niveau. Maar wat voor schoenen draag je nou tijdens de les? 

De ene kant van het pedaal heeft een toeclip waar je je schoen in kunt schuiven. De andere kant heeft een klikpedaal waarmee je je schoen echt vast kunt klikken. De officiële naam hiervan is SPD pedaal.

Toeclip of SPD-pedaal?

Begin je met indoor cycling? Dan is het voor de eerste keer handig om gebruik te maken van de toeclips. Dan kun je zelfs je oude sportschoenen nog even gebruiken om te kijken hoe het je bevalt. Je schuift je schoen simpel door de toeclip en zet vervolgens met een gesp je schoen vast.

Zorg er wel voor dat je schoen lekker strak vast zit. Je wilt niet losschieten tijdens het spinnen. 

Waarom een fietsschoen met SPD beter is

Om de juiste kracht op je pedalen te kunnen zetten moet je voet in een bepaalde positie staan op het pedaal. Iets wat eigenlijk niet goed kan met een toeclip en je eigen schoenen.

Op de schoenen is duidelijk te zien waar je de SPD-plaatjes vast moet schroeven

Wanneer je schoenen vast zitten aan de SPD pedalen kun je heel goed trek- en duwkracht op je pedaal uitoefenen. Je loopt geen kans meer om per ongeluk van je fietspedaal af te schieten. Dit voelt niet alleen zekerder, met een ingeklikte schoen bespaar je kracht en kun je het langer volhouden.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een spinning schoen?

Ventilatie is bij een spinningschoen belangrijk

In een healthclub heb je niet de verkoelende rijwind die je buiten wel hebt, hierdoor is indoor cycling warm! En door die warmte zwellen je voeten een klein beetje op. Om te voorkomen dat je voeten gaan knellen in de schoenen moeten ze dus ruim zitten. 

Tips bij het kopen van indoor cycling-schoenen

 • Koop je cycling-schoen altijd ruim
 • Let op voldoende ventilatie
 • Kliksysteem? Kies dan voor SPD-PD (SPD-SL is voor racefietsen)
 • Geen kliksysteem? Trek de gespjes van het pedaal dan goed strak aan

DE speciaalzaak voor fietsend Nederland, Kaptein Tweewielers, heeft voor ons de 2 beste indoorcycling schoenen uitgezocht welke deze maand bij Max verkrijgbaar zijn. We hebben van Specialized de Women’s Remix road en de Sport RBX road op voorraad. Twee goed ademende schoenen ideaal voor de indoorcycling class. 

Dus wil je de overstap maken naar een SPD pedaal of ben je toe aan een nieuwe schoen, we kunnen je deze maand bij Max hieraan helpen!

Workshop zen en mindfulness 16 april ’19

Op dinsdag 16 april zullen Danny Snoek en Ramon Roelofs 19.00 tot 21.00 uur deze workshop komen verzorgen. Iederee...

Lees meer

Detox

Fittergy Vegan Switch is een 10-daagse detox diet waarbij u uw lichaam effectief ontgift. Hierdoor krijgt u meer energie e...

Lees meer
Meer nieuws
 • Become a member

  Become a member

  Kom langs en ervaar het zelf.

  Maak Afspraak
 • Zwemschool Max

  Zwemschool Max

  We bieden zwemlessen (diplomazwemmen) aan voor kinderen. Er word lesgegeven in kleine groepen. Met individuele instructie en speelse lessen door gekwalificeerde lesgevers. Interesse? 

  Meer info

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.